maandag 24 oktober 2016 Lees verder

Blog: “Overheid moet verantwoordelijk blijven voor constructieve veiligheid”

Veiligheid is een publieke verantwoordelijkheid. De overheid moet dan ook verantwoordelijk blijven voor constructieve veiligheid. Dat is de strekking van de nieuwe blog van ir. Paul Korthagen.

Lees verder

dinsdag 11 oktober 2016 Lees verder

Masterclass van BIM tot bouwplaats

Op donderdag 3 november 2016 wordt de Masterclass van BIM tot bouwplaats georganiseerd. De Masterclass is voor architecten, constructeurs, aannemers, opdrachtgevers, en andere bouwpartners met interesse in BIM. Twee nieuwe warenhuizen die verrijzen op het Rokin zullen worden uitgelicht. IMd Raadgevende Ingenieurs spreekt tijdens deze Masterclass.

Lees verder

maandag 3 oktober 2016 Lees verder

RVB BIM Norm behaald bij Justitieel Complex Zaanstad

Niet eerder werd de RVB BIM Norm zo snel behaald als nu bij Justitieel Complex (JC) Zaanstad. Door mee te denken waarom de RVB BIM Norm zo belangrijk is en een open dialoog te houden met het Rijksvastgoedbedrijf kreeg het team beter inzicht in de klantvraag. Hierdoor konden het team de RVB BIM Norm beter integreren en afstemmen binnen het project.

Lees verder

maandag 19 september 2016 Lees verder

EYE Collectiecentrum Amsterdam officieel geopend

Het EYE Collectiecentrum in Amsterdam is 16 september 2016 officieel geopend. De opening werd verricht door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.

Lees verder
1 2 3 4 5 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.