donderdag 8 september 2016 Lees verder

Feestelijke opening YES!Delft Labs

YES!Delft Labs is 8 september 2016 officieel geopend. De nieuwbouw biedt ruimte aan kantoren en laboratoria. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.

Lees verder

woensdag 7 september 2016 Lees verder

Justitieel Complex Zaanstad officieel geopend

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdag 6 september 2016 in Westzaan de officiële opening verricht van het Justitieel Complex Zaanstad. Het is de grootste en meest moderne gevangenis van Nederland. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.

Lees verder

donderdag 14 juli 2016 Lees verder

Constructief hoogstandje nadert uitvoering

Met de afronding van het bestek is de bouw van het Collectiegebouw weer een stap dichterbij. De opvallende vorm oogt simpel, maar achter die ogenschijnlijke eenvoud gaat hoogstaande, complexe constructietechniek schuil.

Lees verder

maandag 11 juli 2016 Lees verder

In memoriam: ir. Daan Molenbroek (1924-2016)

Afgelopen week is de Rotterdamse constructeur ir. Daan Molenbroek – de ‘m’ in IMd en oprichter van ons bureau – op 92-jarig leeftijd overleden.

Lees verder
1 2 3 4 5 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.