woensdag 25 mei 2016 Lees verder

Transformatie Shell-hoofdkantoor van start

In Den Haag is de transformatie begonnen van het voormalige hoofdkantoor van Shell tot luxe appartementencomplex. Zoals altijd bij functiewisseling, speelt de bestaande constructie een hoofdrol. Pas die zo min mogelijk aan, zegt IMd. Dat spaart tijd en vooral veel geld. Zo ook in dit geval.

Lees verder

donderdag 28 april 2016 Lees verder

Minister benoemt Rob Stark tot lid adviescommissie

IMd-directeur ing. Rob Stark is door minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst op persoonlijke titel benoemd tot lid van de nieuwe landelijke Adviescommissie toepassing en gelijkwaardigheid bouwvoorschriften, kortweg de Adviescommissie bouwvoorschriften. Stark is gevraagd om zijn expertise en autoriteit op het gebied van constructieve veiligheid.

Lees verder

woensdag 30 maart 2016 Lees verder

IMd ontwikkelt oplossing demontabel bouwen (met VIDEO)

IMd heeft een oplossing ontwikkeld voor het droog koppelen van standaard, prefab vloerelementen. Demontabel, circulair bouwen komt dankzij ‘de knoop’ weer een stap dichterbij. Op dit moment wordt de innovatie toegepast bij de bouw van een tijdelijke rechtbank in Amsterdam.

Lees verder

donderdag 25 februari 2016 Lees verder

Hoogbouw-fundering bespaart aanzienlijk bedrag

Geen funderingspoeren of -plaat, maar 51 meter lange prefab betonnen funderingspalen direct onder de kelderwanden. IMd ontwierp deze allesbehalve standaard oplossing voor Amstel Tower, het nieuwste Amsterdamse hoogbouwproject. Afgelopen week is de eerste paal geslagen.

Lees verder
1 2 3 4 5 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.