donderdag 29 juni 2017

Gisteren heeft Giovanni van Bronckhorst de officiële eerste paal geslagen voor het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord.Kwaliteit en kostenefficiëntie gaan bij de constructie van dit gebouw hand in hand, door kostenefficiënt te construeren: liggers moeten de korte overspanning maken; de kanaalplaatvloer overspant de grote maat. Zo kunnengrote overspanningen worden gemaakt,zonder obstakels voor installatieleidingen.

De nieuwe trainingsaccommodatie komt op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Het hoofdgebouw heeft een totale omvang van circa 2.600 m2 ‎BVO. Inspiratie voor het nieuwe complex deed Feyenoord op door werkbezoeken bij onder meer Manchester City en Bayern München. De oplevering van het complex wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Alles staat in het teken van topsport op de nieuwe trainingsaccommodatie van de landskampioen. Zo krijgt het complex de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Het hoofdgebouw biedt perfect zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is.

Kenmerkend aan het gebouw zijn de grote luifel van het stalen dak en de schuine dragende kolommen in alle gevels. Hierdoor ontstaan er grote spatkrachten in de constructie, welke via de dak- en vloerschijf afgevoerd moeten worden naar de verticale stabiliteitsverbanden. Deze zijn daarom zwaarder uitgevoerd dan gebruikelijk.

IMd raadgevende ingenieurs werkt in het project samen met Kooiman Infraprojectadvies, Moederscheim Moonen Architecten, Techniplan Adviseurs en LBP Sight. Bouwbedrijf Berghege is de aannemer van het project.

Lees hier het artikel op AD.nl: “Coach Gio loopt nu al weg met blits trainingscomplex Feyenoord”.