Postbus 50521 3007 JA Rotterdam
Piekstraat 77 3071 ELRotterdam

maandag 3 oktober 2016 Lees verder

RVB BIM Norm behaald bij Justitieel Complex Zaanstad

Niet eerder werd de RVB BIM Norm zo snel behaald als nu bij Justitieel Complex (JC) Zaanstad. Door mee te denken waarom de RVB BIM Norm zo belangrijk is en een open dialoog te houden met het Rijksvastgoedbedrijf kreeg het team beter inzicht in de klantvraag. Hierdoor konden het team de RVB BIM Norm beter integreren en afstemmen binnen het project.

Lees verder

maandag 19 september 2016 Lees verder

EYE Collectiecentrum Amsterdam officieel geopend

Het EYE Collectiecentrum in Amsterdam is 16 september 2016 officieel geopend. De opening werd verricht door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.

Lees verder

donderdag 8 september 2016 Lees verder

Feestelijke opening YES!Delft Labs

YES!Delft Labs is 8 september 2016 officieel geopend. De nieuwbouw biedt ruimte aan kantoren en laboratoria. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.

Lees verder

woensdag 7 september 2016 Lees verder

Justitieel Complex Zaanstad officieel geopend

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdag 6 september 2016 in Westzaan de officiële opening verricht van het Justitieel Complex Zaanstad. Het is de grootste en meest moderne gevangenis van Nederland. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.

Lees verder
... 6 7 8 9 10  ... 

maart 2017

Woontorens op Grotiusplaats: beeldbepalend en gevarieerd

De Grotiusplaats – een al 25 jaar braakliggend stuk binnenstad – krijgt eindelijk een invulling. Wethouders Joris Wijsmuller en Boudewijn Revis hebben de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Provast om een aantrekkelijk nieuw en divers woonmilieu mogelijk te maken aan de stadsentree. IMd is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie van het project.


Ook Tijdelijke Rechtbank Amsterdam in tv-programma Bouwen aan de Toekomst

Bekijk hier de beelden terug van het tv-programma Bouwen aan de Toekomst. Begin maart besteedde het nieuwe SBS6 programma aandacht aan de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam.


Blog: “Gebruik minder primaire grondstoffen”

De verkiezingen staan voor de deur. Alle goede voornemens van politieke partijen voor een beter milieu moeten omarmd worden. Maar welke partij heeft de moed om verder te gaan dan meer schone energie en minder CO2-uitstoot in zijn partijprogramma?


Complexe vijzeloperatie Weena 750 succesvol afgerond

Het voormalige kantoorgebouw aan het Weena 750 in Rotterdam wordt momenteel getransformeerd. Het absolute hoogtepunt van dit proces vond afgelopen dinsdag plaats tijdens het opvijzelen van het 50 meter hoge gebouw. Dit was nodig om de 500.000 kg belasting uit 16 bouwlagen van twee bestaande kolommen op één nieuwe kolom over te dragen. In slechts een halve dag werk is deze complexe operatie met groot succes verlopen.


Paul Korthagen toegetreden tot de directie van IMd Raadgevende Ingenieurs

Op 1 januari jongstleden is ir. Paul Korthagen (1977) toegetreden tot de directie van IMd Raadgevende Ingenieurs. Ook is hij vanaf die datum aandeelhouder geworden. IMd heeft daarmee nu vier directeur-eigenaren.


Primeur voor plukkruidentuin bij IMd

Half maart zal er bij IMd op de Piekstraat de eerste plukkruidentuin op locatie worden gerealiseerd. De tuin komt tot stand in co-productie met Stichting Rotterdamse Munt, waar wij trotse founding partner van zijn. Het initiatief van IMd om stadslandbouw te combineren met kantoorruimte, biedt voordelen als verbetering van het klimaat en het vergroenen van de kantooromgeving.


Optimale integratie van constructief en architectonisch ontwerp bij Holocaust Monument of Names Amsterdam

Momenteel werkt IMd aan het Holocaust Monument of Names in Amsterdam, het eerste gedenkteken met al de namen van de overleden Joden, Roma en Sinti die in de oorlog zijn vermoord. IMd is trots en verheugd hieraan mee te mogen werken. Bijzonder aan dit project is de werkwijze tussen constructeur en architect; een directe integratie van het ontwerp middels het 3D-softwareprogramma Rhinoceros.


Blog: "Goed, beter, best"

Lees hier de nieuwe blog van Paul Korthagen.


Beelden tv-programma Bouwen aan de Toekomst

Bekijk hier de beelden terug van het tv-programma Bouwen aan de Toekomst. Eind februari besteedde het nieuwe SBS6 programma aandacht aan Piekstraat 77 en aan het donorskelet aan de Hoogstraat in Rotterdam. In de tv-uitzending kwamen Pim Peters en Rob Stark aan het woord.