Applikon, wereldleider in het ontwikkelen en leveren van geavanceerde bioreactorsystemen, is gevestigd op TU Delft Science Park in het pand dat in 2013 door architectenbureau cepezed en ontwikkelaar cepezedprojects tot stand kwam. Applikon is sindsdien zo sterk gegroeid dat een vergroting van het huidige pand niet uit kon blijven.

De uitbreiding betreft ruim 2.000 m² aan kantoor- en productieruimte. De constructie van de twee bouwdelen (kantoor en bedrijfshal) is zodanig opgezet dat het goed aansluit bij de bestaande bouw. Tevens is gezocht naar een oplossing waarbij de invloed op het bestaande bedrijfsproces zo min mogelijk is. De constructie van de gebouwen bestaat uit een staalskelet met daarin kanaalplaatvloeren. Bij de keuze van de opbouw van de begane grondvloeren is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wens voor hoge belasting overeenkomstig de bestaande situatie.

Foto's: architectenbureau cepezed

  • Plaats
  • Delft
  • Architect
  • architectenbureau cepezed
  • Opdrachtgever
  • Applikon Biotechnology
  • Opleveringsdatum
  • 2016
  • Omvang
  • ca. 2.000 m2