Het project omvat de nieuwbouw van een state-of-the-art kantoorgebouw. Het kantoorgebouw van vier bouwlagen is gesitueerd op een half verdiepte parkeerlaag.  De vierkante kantoorplattegrond van ca. 60x60 m2  is in het midden voorzien van een gebouwhoog atrium. Door de kolommen in de gevel en atriumrand te positioneren ontstaat een ruim en kolomvrij opgezette kantoorverdieping. De vloeroverspanning van 16,2m wordt met kanaalplaten gerealiseerd.

In het atrium wordt de Asics World gerealiseerd. Hier worden de verschillende merken van Asics gepresenteerd in een vierlaagse showcase. De showcase bestaat uit willekeurig gestapelde volumes welke middels dragende vakwerken in de gevel  hun belasting afdragen op een overgangsplaat op de begane grondvloer. Een overgangsplaat was hier benodigd om de kolomstelling gunstig uit te laten komen ten opzichte van de parkeervakken en rijbanen.

Het dek van deze parkeerlaag loopt aan de voorzijde van het gebouw door. Op dit dek wordt een “park” gerealiseerd en is ruimte voor nog een tweede kantoorvolume. Om de hogere belasting ten behoeve van het dek mogelijk te maken is de overspanning van de kanaalplaat ter plaatse van het dek van 16,2m teruggebracht naar 14,4m.

Gezondheid en duurzaamheid staan bij Asics hoog in het vaandel. Het gebouw zal daarom WELL en LEED Gold gecertificeerd gaan worden. Ook binnen de constructie is er aandacht geweest voor duurzaamheid. Gerekend is op een nuttige belasting van 400 kg/m2 zodat in combinatie met de grote kolomvrije vloeren veel flexibiliteit voor de toekomst aanwezig is.

  • Plaats
  • Hoofddorp
  • Architect
  • Powerhouse Company
  • Opdrachtgever
  • RED company
  • Opleveringsdatum
  • 2018
  • Omvang
  • kantoor 11.000 m2, parkeren 6.000 m2