Het project omvat de nieuwbouw van een deels ondergrondse gymzaal met kleedruimten en hierboven voorzieningen ten behoeve van de korfbalclub.

Het gebouw is opgebouwd uit een betonnen kelder met een kanaalplaatvloer als dek, waarop een oplopend maaiveld aanwezig is. Om de belasting op de kanaalplaatvloer te reduceren wordt het oplopende maaiveld uitgevuld met tempex zodat er maximaal 300mm grond op het dek komt te rusten. De kelderwand wordt aan de bovenzijde gesteund door de kanaalplaatvloer.

De aansluitende bebouwing wordt gekoppeld aan de kelder, de draagconstructie is hier opgebouwd uit dragend kalkzandsteen met breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren.

De opbouw, die dienst doet als kantine, is opgebouwd uit stalen portalen die op de onderliggende vloer staan.

1 Soesterkwartier web 2 Soesterkwartier web 3 Soesterkwartier web
1 Soesterkwartier web 2 Soesterkwartier web 3 Soesterkwartier web
  • Plaats
  • Amersfoort
  • Architect
  • Han van Zwieten Architecten
  • Opdrachtgever
  • NV SRO
  • Opleveringsdatum
  • oktober 2010
  • Omvang
  • ca. 1.200 m2