Door IMd Raadgevende Ingenieurs is een ontwerp gemaakt voor de draagconstructie van de nieuwbouw van muziekcentrum De Nobel. Hierin zijn twee popzalen opgenomen, een inpandige expeditie en fietsenstalling. Ook is een bestaand monumentaal bedrijfsgebouw verbouwd tot foyer.

De zalen zijn geplaatst op trillingsdempers, waarbij de kleine zaal werkt als een doos-in-doos constructie en de grote zaal als een doos-in-gebouw constructie. Hiervoor is een bouwput ontworpen tussen de historische en monumentale panden in de binnenstad van Leiden.

Bij de renovatie van het historische bedrijfsgebouw staat de combinatie tussen bestaand en nieuw centraal. Er is onderzocht welke delen van de constructie behouden konden worden, en welke vervangen moesten worden.

01 de nobel web 02 de nobel web 04 de nobel web 05 de nobel web 06 de nobel web 07 de nobel web
01 de nobel web 02 de nobel web 04 de nobel web 05 de nobel web 06 de nobel web 07 de nobel web
  • Plaats
  • Leiden
  • Architect
  • Ector Hoogstad Architecten
  • Opdrachtgever
  • Gemeente Leiden
  • Opleveringsdatum
  • november 2014
  • Omvang
  • ca. 6.000 m2