Het nieuwe clubgebouw van voetbalvereniging CWO in sportpark ’t Nieuwelant bestaat uit twee lagen met een aangebouwde tribune van ruim 1.700 m². Het nieuwe clubgebouw staat centraal tussen de vier voetbalvelden. De overkapping van de tribune vormt een geheel met de architectuur van het gebouw. De vorm van het gebouw wordt bepaald door een grote geknikte kapvorm, die zijn oorsprong heeft aan de zuidzijde in de groenstrook. Zo lijkt het alsof het gebouw uit het landschap omhoog vouwt.

De sportaccommodatie is ontworpen in een constructie van dragende wanden (kalkzandsteen) op begane grondniveau met hierop een kanaalplaatvloer. Op verdiepingniveau wordt vanwege de grote kantine en het dus niet aanwezig zijn van voldoende dragende wanden, gebruik gemaakt van een staalconstructie (stalen portalen). Deze constructie is mede gekozen door de dakvorm (geknikt dak).

  • Plaats
  • Vlaardingen
  • Architect
  • EGM architecten
  • Opdrachtgever
  • Gemeente Vlaardingen
  • Opleveringsdatum
  • augustus 2010
  • Omvang
  • ca. 1.700 m2