Het project omvat de nieuwbouw van een kantoorpaviljoen en de herontwikkeling van de watertoren, die in 1897 is gebouwd. De opdrachtgever streefde er naar om het paviljoen bij aanvang het meest energiezuinige kantoorgebouw van Nederland te laten worden. Ook in de constructie is hiermee rekening gehouden, door bijvoorbeeld betonkernactivering op te nemen in de kanaalplaatvloer.

Het paviljoen bestaat uit drie kantoorlagen (ca. 3.000 m2) op een parkeerkelder met hieronder lokaal een techniekkelder. Gezien de ligging van deze kelder, direct naast de watertoren, is de fundering van de toren geïnjecteerd met grout. De huidige kop van de watertoren, die in de jaren 60 is geplaatst, werd verwijderd. Hiervoor is een nieuwe opbouw teruggekomen. Zodoende is in de kop van de watertoren ook kantoorruimte beschikbaar. Op deze nieuwe opbouw is het mogelijk een windmolen te plaatsen.

De watertoren is uitgeroepen tot duurzaamste bedrijfsgebouw 2011. Klik hier voor het nieuwsbericht

  • Plaats
  • Bussum
  • Architect
  • VOCUS architecten
  • Opdrachtgever
  • BWC Sustainable Development
  • Opleveringsdatum
  • april 2010
  • Omvang
  • ca. 4.000 m2