In het centrum van Amsterdam is aan het Damrak een winkelpand uit de jaren '60 van de vorige eeuw ingrijpend verbouwd.

Het gebouw is voorzien van een nieuwe gevel en een nieuwe indeling waarbij nieuwe roltrappen (ca 20 stuks), trappenhuizen en liftschachten worden gerealiseerd. De bovenste lagen van het gebouw zijn verwijderd en opnieuw opgebouwd. Ook zijn een aantal kolommen in het pand verwijderd ten behoeve van nieuw te realiseren passage, waarbij de bovenliggende constructie wordt opgevangen.

01 damrak web 02 damrak web 03 damrak web 05 damrak web 06 damrak web 07 damrak web 08 damrak web 09 damrak web
01 damrak web 02 damrak web 03 damrak web 05 damrak web 06 damrak web 07 damrak web 08 damrak web 09 damrak web
  • Plaats
  • Amsterdam
  • Architect
  • Robert Stern i.s.m. Rijnboutt
  • Opdrachtgever
  • Bouwinvest
  • Opleveringsdatum
  • 2016
  • Omvang
  • ca. 20.000 m2