Het plan omvat de renovatie en herbestemming van een kantoorpand aan het Rachmaninoffplantsoen naar appartementen. Het van origine zes verdiepingen tellende gebouw wordt voorzien van een tweelaagse optopping. Tevens wordt aan de zijde van de toerit naar het achtergelegen parkeerterrein een overkluizing gerealiseerd over de volledige hoogte van het nieuwe te realiseren gebouw.

In het constructief ontwerp is bijzonder aandacht besteed aan het hergebruik van het bestaande casco.Zonder te kunnen beschikken over de bestaande constructietekeningen is met een beperkte 3D-scan van het bestaande gebouw de huidige draagstructuur inzichtelijke gemaakt. Tijdens het ontwerp is middels een belastingvergelijk tussen het oude en nieuwe ontwerp de capaciteit van het oude casco onderzocht en zijn aanvullende dragende voorzieningen bepaald. Tijdens deze zoektocht zijn verschillende optopvarianten bekennen en beoordeeld. Uit eindelijk is de keuze gevallen op sloop van de dakverdieping van het bestaande gebouw met het terugbrengen drie verdiepingen middels een licht bouwsysteem bestaande uit kanaalplaten vloeren gedragen door een lichte staalconstructie. Op deze wijze is gezocht naar een optimum in opbrengsten tegen een minimum aan investeringskosten

Momenteel bevind het project zich in de definitief ontwerpfase en is de aanvraag van de omgevingsvergunning volop in voorbereiding.

  • Plaats
  • Utrecht
  • Architect
  • Klunder Architecten
  • Opdrachtgever
  • EGERIA Real Estate Development
  • Opleveringsdatum
  • 2017
  • Omvang
  • 132 appartementen