Het project omvat de nieuwbouw van een zogeheten "Welzijnscluster" bestaande uit een school, sporthal, fitnessruimte, bibliotheek en kinderdagverblijf.

Het nieuwbouwplan is deels in de bestaande hangar van het voormalige militaire vliegveld van Eindhoven geschoven. Omdat de nieuwbouw niet boven de hangar uit mocht steken, zijn de sporthal, fitnessruimte en bibliotheek in een kelder aangelegd. Deze kelders zijn met trekpalen verankerd om opdrijven te voorkomen.

De bestaande hangar is plaatselijk op de nieuwbouw gefundeerd om verzwakking van de bestaande fundering als gevolg van het ontgraven te voorkomen.

Welzijnscluster De Spil heeft de Betonprijs 2012 voor renovatie gewonnen.

  • Plaats
  • Eindhoven-Meerrijk
  • Architect
  • diederendirrix architecten
  • Opdrachtgever
  • Woonveste Vastgoed
  • Opleveringsdatum
  • maart 2009
  • Omvang
  • ca. 8.600 m2