Het project omvat de nieuwbouw van een politiedistrictsbureau met een éénlaagse kelder voor parkeren en techniek. De draagconstructie van het gebouw is afgestemd op de gewenste flexibele indeelbaarheid van het gebouw.

Het bouwputontwerp is afgestemd op de belendende bebouwing, o.a. een telefooncentrale op staal gefundeerd.

De nieuwbouw is op staal gefundeerd op een dikke betonplaat. Als trekankers zijn plaatselijk verticaal geplaatste Titan-ankers toegepast.

Lokaal is over een bestaand trafohuis heen gebouwd middels een uitkragende betonwand en een stalen petligger voor de opvang van de kanaalplaatvloer.

Het is mogelijk om in de toekomst een verdieping op het gebouw te bouwen en in de parkeerkelder een half automatisch parkeersysteem te plaatsen. Met dit parkeersysteem wordt voorzien in de parkeerbehoefte wanneer de extra verdieping op het gebouw gerealiseerd zou worden.

  • Plaats
  • Utrecht Noord
  • Architect
  • Architectenbureau Verweij Messnig & Partners
  • Opdrachtgever
  • Politie regio Utrecht
  • Opleveringsdatum
  • december 2004
  • Omvang
  • ca. 4.500 m2