Het project bevat de renovatie van het tweelaagse kantoorgebouw van Bolidt, samen met de 65 meter lange gang tussen de bedrijfshallen en kantoren.

Door het openwerken van de gangwand is de gang bij de kantoren getrokken, waardoor een grote open ruimte is gecreëerd. Deze openheid wordt extra versterkt door de nieuwe glazen vloer op 1e verdieping waardoor het daglicht ook van bovenaf toegang heeft tot de begane grond. Daarnaast is de gehele entree van het gebouw aangepast.

Het constructieve ontwerp is volledig geoptimaliseerd op de wensen van de opdrachtgever. Voor de glazen vloer is een zo slank mogelijke constructie ontworpen, rekening houdend met de overspanning van het glas en de kosten hiervan. Dit geldt ook voor het openwerken van de gangwand. De openingen in deze stabiliteitswand zijn maximaal qua afmeting zonder dat er voor de stabiliteit extra voorzieningen nodig zijn. De overgebleven penanten zijn bouwkundig weggewerkt in schijven haaks op de gang.

Door een slimme benadering was stempelen tijdens de uitvoering niet nodig. Daarnaast waren er voor de extra vloer op de 1e verdieping en de entree geen nieuwe palen nodig.

  • Plaats
  • Hendrik-Ido-Ambacht
  • Architect
  • RoosRos Architecten
  • Opdrachtgever
  • Bolidt i.s.m. GETGRIPP
  • Opleveringsdatum
  • januari 2014