Het Centrumplan Waddinxveen omvat de nieuwbouw van diverse woningen en winkels, een parkeergarage van ca. 1200 plaatsen en een kantoor. Hierbij is de ruimte voor parkeren op het huidige maaiveld aangelegd.

Boven de parkeergarage wordt het nieuwe 1-laagse winkelcentrum gerealiseerd met daar weer boven de woningen en appartementen. Deze winkel- en woonruimte is verdeeld in verschillende blokken, elk met een eigen architect. Tussen de blokken zijn straten (promenades) ontworpen. De straten tussen de blokken hebben een afwijkende lay-out ten opzichte van de straten in de parkeergarage, waardoor er op diverse plaatsen overgangsconstructies nodig zijn. Tijdens de ontwerpfase zijn deze constructies zo efficiënt mogelijk ontworpen.

De appartementen zijn door de verschillende architecten in opvallende woontorens gesitueerd, elk met hun eigen karakteristieke dakconstructie.

Luchtfoto: Your Captain Luchtfotografie

  • Plaats
  • Waddinxveen
  • Architect
  • 01-10 architecten; Soeters Van Eldonk architecten; Dittmar architecten; RPHS architecten
  • Opdrachtgever
  • ASR Vastgoed Ontwikkeling
  • Omvang
  • ca. 106.500 m2