Het bouwblok is gelegen in het winkelgebied aan het eind van de Beatrixstraat te Den Helder en omvat een commerciële functie op de begane grond met hierop geschakelde woningen en een appartementenblok van 4 bouwlagen. De constructie is opgebouwd uit in het werk gestorte dragende wanden op de verdiepingen en een kolommenstructuur op de begane grond. Vloeren worden uitgevoerd door middel van breedplaten met op de eerste verdieping balkstroken.

Om saneringen van vervuilde grond zo veel mogelijk te voorkomen, is er voor gekozen de fundering zo laag mogelijk te houden. Daartoe is de begane grondvloer uitgevoerd als een in het werk gestorte vloer. Daar waar nodig (vanwege bestaande belendingen) is er gekozen voor een dompelconstructie in de vorm van een dikkere plaatvloer.

  • Plaats
  • Den Helder
  • Architect
  • Geurst & Schulze architecten
  • Opdrachtgever
  • Woningstichting Den Helder
  • Opleveringsdatum
  • 1e kwartaal 2017
  • Omvang
  • winkelpanden in de plint + 6 woningen en 8 appartementen