Het plan omvat de nieuwbouw van een 2-laags winkelpand met daarboven 2 lagen studentenwoningen in het centrum van Utrecht. De bestaande bebouwing van rond 1900 is  gesloopt, rekening houdend met de gemeenschappelijke bouwmuren met de belendingen.

De bestaande metselwerk kelderwanden zijn gehandhaafd en zijn tijdens de uitvoeringsfase gebruikt als grondkering voor de bouwput van de 2,5 meter diepe kelder.

Door de zwaardere massa van de nieuwbouw, betonvloeren i.p.v. houten vloeren, en de kolomvrije overspanning van de ruimtes is de nieuwbouw aangebracht op een nieuwe paalfundering.

Door de locatie van het project midden in de binnenstad van Utrecht, de beperkingen van de aslasten voor de aan- en afvoer van materiaal en materieel en een diepe bouwput naast 2 smalle steegjes is het technisch gezien een hoogstandje te noemen.

Al deze randvoorwaarden hebben ervoor gezorgd dat ervoor gekozen is de constructie op te bouwen uit een lichte staalconstructie met staalplaatbetonvloeren.

  • Plaats
  • Utrecht
  • Architect
  • Diederendirrix architecten Dreessen Willemse architecten
  • Opdrachtgever
  • anoniem
  • Overige adviseurs
  • FiMek estate
  • Opleveringsdatum
  • winkel januari 2014; studentenwoningen april 2014
  • Omvang
  • ca. 1.250 m2