In opdracht van ASR heeft IMd een ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van een voormalig warenhuis uit 1968 in het centrum van Amstelveen, ten behoeve van het Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay.

Er zijn enkele grote ingrepen gedaan, waaronder het aanbrengen van vides, nieuwe liften, een nieuwe gevel en een lichtkap in het dak. De kelder is van buitenaf bereikbaar gemaakt ten behoeve van een fietsenkelder. Op het dak van het warenhuis wordt geparkeerd. Het dak van het warenhuis is bereikbaar via de nieuwe parkeergarage.

Het bestaande warenhuis omvat vijf bouwlagen en bestaat uit een betonnen draagstructuur. De draagstructuur blijft vrijwel geheel behouden, waarbij de indeling wijzigt. Ten gevolge van de indelingswijziging zullen er nieuwe liften, schachten, trappenhuizen en roltrappen worden ingepast. Ook wordt het gebouw voorzien van een nieuwe gevel. Op dakniveau zal parkeerruimte gerealiseerd worden. De parkeergarage naast het warenhuis zal worden afgebroken en een nieuwe parkeergarage met een grotere capaciteit zal worden gebouwd.

  • Plaats
  • Amstelveen
  • Architect
  • Rijnboutt
  • Opdrachtgever
  • ASR Vastgoed Vermogensbeheer
  • Opleveringsdatum
  • 2017
  • Omvang
  • ca. 40.500 m2