Het plan omvat de herontwikkeling van een deel van het winkelcentrum ’t Loon te Heerlen.

De herontwikkeling bevat een éénlaagse verdiepte parkeergarage met daarboven twee lagen met winkels. De nieuwbouw is gebouwd op de plaats van een recent gesloopt deel van het winkelcentrum.

De constructie van de onderbouw van de herontwikkeling bestaat in hoofdlijn uit zes rechte draaglijnen. Tussen deze draaglijnen zijn de vloeren uitgevoerd in kanaalplaten. De draaglijnen zijn uitgevoerd als wandligger of als vakwerkspant.

Op de hierboven beschreven onderbouw is de bovenbouw geplaatst waarbij rekening is gehouden met de positie van de draaglijnen van de onderbouw zodat geen ingewikkelde overgangsconstructies noodzakelijk waren maar een logische stapeling van constructie onderdelen ontstond.

Het project is genomineerd voor de Betonprijs 2015 in de categorie Constructief ontwerp.

Overzichtsfoto: Powerhouse Company - Ronald Tilleman
Foto's parkeergarage: Pascal Moors

  • Plaats
  • Heerlen
  • Architect
  • Powerhouse Company i.s.m. Architecten aan de Maas
  • Opdrachtgever
  • NSI
  • Overige adviseurs
  • Exaedes Bouwrealisten
  • Opleveringsdatum
  • juni 2015