Het project, gelegen in het centrum van Den Haag, bestaat uit een woontoren van 14 verdiepingen, woonblokken van 9 verdiepingen en een deel van 3 verdiepingen. Op de onderste drie verdiepingen zijn winkels gesitueerd. Bovenop het lage gedeelte komt een grote daktuin. Dit alles staat op een deels bestaande kelder welke op staal is gefundeerd.

In verband met de bestaande fundering op staal is het noodzakelijk dat er gewicht wordt bespaard, bij dit project wordt dit onder andere bereikt door een minimaal gebruik van bouwmaterialen en een relatief licht vloersysteem.

Onder de 3e verdiepingsvloer wordt de draagstructuur van betonwanden omgezet in een draagstructuur van betonkolommen. Hierdoor wordt een grote vrije indeelbaarheid verkregen in de winkelruimten en is in de kelder optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige ruimte voor het parkeren.

Het project is genomineerd voor de Betonprijs 2015 in de categorie Woningbouw.

  • Plaats
  • Den Haag
  • Architect
  • Bedaux de Brouwer Architecten
  • Opdrachtgever
  • Ontwikkelingsmaatschappij Kalvermarkt (Provast/ASR Vastgoed Ontwikkeling )
  • Opleveringsdatum
  • september 2014
  • Omvang
  • ca. 24.000 m2