Op het Kubuseiland in Utrecht verschijnt in 2017 de vrijstaande woning van de familie Kohsiek. De door NwA architecten ontworpen villa is een stevig bakstenen monoliet van 10 x 10 x 10 meter, met daarin grote raamvlakken van vloer tot plafond. In combinatie met de open structuur rondom het trappenhuis ontstaat een huis met veel licht en ruimte. Op de bovenste verdieping bevindt zich een dakterras in de opengewerkte hoek van de kubus.

De constructie is opgebouwd uit dragende kalkzandsteen gevels en trappenhuiswanden. Door vierzijdig afdragende breedplaatvloeren toe te passen worden de belastingen rondom gespreid en kunnen leidingen meegenomen worden in de vloer. Het geheel is gefundeerd op een balkenrooster op boorpalen.

  • Plaats
  • Utrecht
  • Architect
  • NwA architecten
  • Opdrachtgever
  • Particulier
  • Opleveringsdatum
  • 2017
  • Omvang
  • ca. 300 m2