Dit project betreft de transformatie en uitbreiding van het voormalig ‘kleine belastingkantoor’ nabij station Hollands Spoor. Het plan omvat 156 appartementen, een parkeergarage met fietsenstalling en commerciële ruimte op de begane grond.

Het pand is opgetopt. Hiervoor zijn diverse varianten onderzocht. Bij de uiteindelijke keuze was niet alleen de draagkracht van de bestaande constructie maatgevend, maar ook of er extra stabiliteitsvoorzieningen nodig zouden zijn. Voor de twee verdiepingen die uiteindelijk zijn toegevoegd, was dat niet het geval.

Foto's: KOW

01 stationsplein 1 web 02 stationsplein 1 web 03 stationsplein 1 web 04 stationsplein 1 web 05 stationsplein 1 web 06 stationsplein 1 web
01 stationsplein 1 web 02 stationsplein 1 web 03 stationsplein 1 web 04 stationsplein 1 web 05 stationsplein 1 web 06 stationsplein 1 web
  • Plaats
  • Den Haag
  • Architect
  • KOW
  • Opdrachtgever
  • Geste Groep
  • Opleveringsdatum
  • 2016
  • Omvang
  • ca. 6.300 m2