Het CORAL-gebouw is een uitbreiding op het gezondheidscentrum van Dordrecht. Het nieuwbouwproject bestaat uit een vier verdiepingen tellend multifunctioneel gebouw waarin zich verschillende bedrijven en instellingen gerelateerd aan de gezondheidszorg zullen vestigen.

Het gebouw wordt ingesloten tussen bestaande bebouwing van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het politiebureau aan de Karel Lotsyweg. Tussen het bestaande gezondheidscentrum en de nieuwbouw zal een tweelaagse loopbrug geplaatst worden, die bijna geheel rust op de nieuwbouwconstructie. De nieuwbouw zal volledig vrij indeelbare vloeren hebben.

Een slimme plaatsing van de funderingspalen zorgt ervoor dat er op de hoge zandlaag gefundeerd kan worden. Dit levert een enorme kostenbesparing op en verkleint de kans op trillingshinder in naastgelegen panden aanzienlijk.

Een video van de bouwfasering kan bekeken worden via deze link.

  • Plaats
  • Dordrecht
  • Architect
  • Geurst & Schulze Architecten
  • Opdrachtgever
  • VORM Ontwikkeling