Het project omvat de nieuwbouw van de tweede vestiging van het Zeeuws RadioTherapeutisch Instituut op het terrein van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Het centrum bestaat onder andere uit twee stralingsbunkers met bijbehorende kantoor-, verblijfs- en wachtruimtes.

De constructie voor de stralingsbunkers is grotendeels bepaald door de stralingseisen, wat resulteert in enorme dikke betonvloeren en –wanden. Met bouwbedrijf Hazenberg uit Vught is gezocht naar een efficiënte uitvoeringsmethode voor deze bunkers. Om tijdens de uitvoering geen koeling te hoeven toepassen, zijn de dikke betonwanden uitgevoerd in zogenaamde holle wanden, waarbij deze in meerdere kleine storthoogtes zijn opgebouwd.

Voor de naastgelegen laagbouw is een eenvoudige en lichte staalconstructie gebruikt, waarbij voor de stabiliteit handig gebruik is gemaakt van de stralingsbunkers.

  • Plaats
  • Roosendaal
  • Architect
  • Wiegerinck
  • Opdrachtgever
  • Zeeuws RadioTherapeutisch Instituut
  • Opleveringsdatum
  • juli 2014
  • Omvang
  • ca. 1.350 m2