Het plan omvat de nieuwbouw van een gebouw dat een middenweg biedt tussen een hotel en een zorggebouw: het Revalidatiehotel Laurens Intermezzo Zuid richt zich op 'excellente geriatrische revalidatie'.

Het gebouw heeft 7 verdiepingen en een half verdiepte kelder onder een deel van het gebouw. Het grenst aan twee zijden deels aan bestaande bebouwing. Centraal in het hoge bouwdeel is een gebouwhoge vide ontworpen.

De constructieve opzet biedt de flexibiliteit om in de toekomst het gebouw anders in te delen. Ten behoeve van de stabiliteit zijn er wanden in beton uitgevoerd, waarbij zoveel mogelijk is gekozen voor wanden die ook bij een toekomstige indeling functioneel wenselijk aanwezig zijn, zoals binnenspouwbladen, liftkernen en wanden van trappenhuizen.

Laurens Intermezzo Zuid is genomineerd voor de Hedy d’Ancona Architectuurprijs 2016!!

Foto's definitieve situatie: Paula Romein Fotografie

  • Plaats
  • Rotterdam
  • Architect
  • HD Projectrealisatie
  • Opdrachtgever
  • Laurens Wonen
  • Opleveringsdatum
  • september 2015
  • Omvang
  • ca 12.000 m2