In een bestaand bosrijk gebied met allerlei voorzieningen (GGZ en Ouderenzorg) is door het slopen van het voormalige gebouw "De Schakel" ruimte gecreëerd voor de nieuwbouw van een verpleeghuis. Het gebouw bestaat uit twaalf zogenaamde identieke woonunits, rondom een centraal middengebied.

Voor de constructie van de woonunits is gekozen voor een woningbouwachtige oplossing, namelijk een dakvloer van breedplaten (vanwege de onregelmatige vorm en vele overstekken), ondersteund door dragend kalkzandsteen. Het middengebied heeft schuine daken, bestaande uit prefab houten dakelementen, ondersteund door stalen spanten.

Vanwege erg onregelmatige draagkrachtige zandlagen vlak onder het maaiveld, heeft IMd kunnen aantonen dat een voor de hand liggende fundering op staal (met grondverbetering) toch duurder is dan een fundering met korte Mortelschroefpalen. Omdat een kruipruimte niet nodig was, is een in het werk gestorte begane grondvloer toegepast, die is gedimensioneerd op de punt- en lijnlasten uit de bovenbouw.

  • Plaats
  • Vught
  • Architect
  • EGM architecten
  • Opdrachtgever
  • van Neynselgroep
  • Opleveringsdatum
  • juli 2010
  • Omvang
  • ca. 9.300 m2