Het project omvat de nieuwbouw van zorgcentrum Parkwijk te Hillegom; een zorgcomplex dat toekomstbestendig is en cliënten in de laatste fase van hun leven een thuisgevoel geeft.

De layout van het nieuwe gebouw heeft een H-vormige structuur met vier vleugels. Het gebouw is twee verdiepingen hoog. De bestaande kelder van het voormalig verzorgingstehuis is gehandhaafd en geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwbouw.

De constructie van het gebouw bestaat uit dragende kalkzandsteenwanden. Tussen de kalkzandsteenwanden zijn de verdiepingsvloer en dakvloer uitgevoerd in kanaalplaat 200 mm met een druklaag van 50 mm.

Om een flexibele indeling mogelijk te maken, is in het middendeel uitgegaan van draaglijnen bestaande uit kolommen met geïntegreerde stalen liggers waartussen op de eerste verdieping een lichte invulling is geplaatst, die later indien nodig kan worden verwijderd.


  • Plaats
  • Hillegom
  • Architect
  • Spring architecten
  • Opdrachtgever
  • St. HOZO
  • Opleveringsdatum
  • 2017
  • Omvang
  • ca. 4.600 m2