Het project omvat de uitbreiding van de bestaande verpleegafdeling van zorgcentrum Buitensluis door een extra verdieping te realiseren. De draagkracht van de bestaande constructie bleek hiervoor niet toereikend.

Gekozen is voor een overkluizing van het bestaande gebouw waarbij de staalconstructie een gezichtsbepalende functie heeft gekregen over de eerste twee bouwlagen. Om de overlast tijdens de bouw zoveel mogelijk te beperken, is gekozen voor een stalen draagstructuur met een kanaalplaatvloer als nieuwe verdiepingvloer. Belangrijk punt bij het ontwerp is dat rekening is gehouden met het doorgaan van de functies in de bestaande onderbouw. De ruimte tussen het oude dak en de nieuwe verdiepingvloer is benut voor het leidingverloop.

  • Plaats
  • Numansdorp
  • Architect
  • Bogaerds architecten en ingenieurs
  • Opdrachtgever
  • Stichting Alerimius
  • Opleveringsdatum
  • juni 2004