Het project omvat de nieuwbouw van "zorg"woningen en zorgappartementen boven een éénlaagse parkeergarage en een verzorgingshuis met gemeenschappelijke ruimten zoals recreatiezaal, restaurant etc.

Door de functiestapeling bij het verpleeghuis boven elkaar is een constructie van kolommen en verzwaarde stroken aangebracht. Hierdoor zijn overdrachtsconstructies op de eerste verdieping voorkomen en het aantal kolommen op de begane grond beperkt, waardoor een grote flexibiliteit is gecreëerd. Door de keuze van kolommen en verzwaarde stroken in een semi-monolietenconstructie is een raamwerk verkregen, die de stabiliteit van dit bouwdeel kan waarborgen.

De overige bouwdelen zijn in een traditionele draagconstructie uitgewerkt van dragende betonnen wanden en vloeren.

  • Plaats
  • Gouda
  • Architect
  • GBS architecten
  • Opdrachtgever
  • Cumae Projectmanager en ingenieurs
  • Opleveringsdatum
  • maart 2010
  • Omvang
  • ca. 12.500 m2