School aan de Avignonlaan

School aan de AvignonlaanDuurzaam construeren

Draagconstructies kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheid van gebouwen. ‘Duurzaam construeren’ verlengt niet alleen de levensduur van gebouwen maar verlaagt ook de milieulast en verhoogt de economische waarde.

Lees verder
Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van BeuningenBIM

BIM is het modelleren van informatie in één allesomvattend digitaal ‘gebouw’. Elementen zijn daarin geen lijnen, maar objecten met informatie. Is het model klaar, dan rollen in principe met ‘een druk op de knop’ de hoeveelheden en materiaalspecificaties eruit.

Lees verder
School aan de Avignonlaan

School aan de AvignonlaanHergebruik

Steeds vaker worden bestaande gebouwen hergebruikt. De grote leegstand van met name kantoorgebouwen werkt deze ontwikkeling in de hand. Maar er is nog een belangrijke reden: als hergebruik écht goed gebeurt, is de uiteindelijke kwaliteit hoger dan van nieuwbouw en zijn de kosten veelal lager.

Lees verder
Grotiusplaats

GrotiusplaatsConstructieve brandveiligheid

Constructieve brandveiligheid wordt gedomineerd door technische oplossingen. Die werken op zich prima, maar zijn vaak wel duurder dan nodig. Het kan ook anders, bijvoorbeeld door integrale oplossingen te ontwikkelen. Oftewel alle elementen van een gebouw in hun onderlinge samenhang te bekijken.

Lees verder
Park Hoog Oostduin

Park Hoog OostduinOndergronds bouwen

Ondergronds bouwen biedt enorme mogelijkheden, bij nieuwbouw én bij renovatie. Tegelijkertijd zijn er risico’s aan verbonden, vooral in binnenstedelijk gebied. Problemen moeten te allen tijde voorkomen worden, dat spreekt voor zich. IMd doet dat altijd en op een slimme, maar vooral kostenefficiënte manier.

Lees verder

Wilt u meer weten over IMd? Neem dan contact met ons op:

T 010 201 23 60
Mail IMd