maandag 27 september 2021 Lees verder

The British School of Amsterdam

The British School of Amsterdam was verdeeld over meerdere locaties in de hoofdstad en de wens was om deze vier afdelingen samen te voegen. Het voormalige gevangenisgebouw aan de Havenstraat in Amsterdam Oud Zuid is hiervoor aangekocht en hergebruikt. De transformatie en de aanvullende nieuwbouw zorgen voor een prominent schoolgebouw op een unieke locatie midden in Amsterdam.

Lees verder

maandag 6 september 2021 Lees verder

Duo-interview bestuursvoorzitters Bouwen met Staal

Oud-voorzitter van Bouwen met Staal Hans van Pelt en nieuwkomer Rob Stark zijn het volkomen met elkaar eens. Het ontwikkelen, delen van en het koppelen met kennis is de beste staalpromotie. ‘Ik geloof ook in de toekomst van staal, met grote kansen op duurzaamheid.”

Lees verder

dinsdag 31 augustus 2021 Lees verder

Matrix One in vakblad Bouwen met Staal

Matrix One wordt in het Amsterdamse Science Park gebouwd. Het hoogste punt werd afgelopen week bereikt. In Bouwen met Staal wordt onder meer aandacht besteed aan het duurzame ontwerp, de staalconstructie en de demontabele uitvoeringen van dit project.

Lees verder

woensdag 28 juli 2021 Lees verder

Definitief ontwerp is nog lang geen technisch ontwerp

Steeds vroeger in het bouwproces krijgen aannemers de vraag om een prijs op te geven. Omdat dan nog niet alle gegevens beschikbaar zijn leidt dat verderop vaak tot moeizame discussies over meerwerk en verantwoordelijkheden. Rob Stark en Remko Wiltjer waarschuwen voor de schaduwkanten van een nieuwe trend in aanbestedingsland.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...