donderdag 6 januari 2022 Lees verder

Woontorens Grotius I en II in PropertyNL

De plannen van Provast waren ambitieus: honderden woningen op een postzegel, maar MVRDV en IMd Raadgevende Ingenieurs gingen de uitdaging aan. Lees meer over de woontorens Grotius I en II in het interview met Boudewijn Hellingman, Gideon Maasland en Remko Wiltjer in de nieuwste editie van PropertyNL

Lees verder

woensdag 17 november 2021 Lees verder

De Bouwput van De Meester gespot in Bouwwereld 7

In Haarlem wordt de voormalige technische ambachtsschool getransformeerd tot ruime appartementen. Strak tussen de bestaande bebouwing wordt ook een deel nieuwbouw gerealiseerd met een dubbellaagse parkeerkelder. De bouwput van ‘De Meester’ is inmiddels in volle glorie zichtbaar!

Lees verder

maandag 1 november 2021 Lees verder

Dubbel duurzaam construeren

In het interview met Paul Korthagen van IMd Raadgevende Ingenieurs in Bouwwereld komt het hergebruik van een staalconstructie aan bod evenals het demontabele ontwerp waardoor de constructie van Biopartner 5 ook circulair is in de toekomst.

Lees verder

maandag 27 september 2021 Lees verder

The British School of Amsterdam

The British School of Amsterdam was verdeeld over meerdere locaties in de hoofdstad en de wens was om deze vier afdelingen samen te voegen. Het voormalige gevangenisgebouw aan de Havenstraat in Amsterdam Oud Zuid is hiervoor aangekocht en hergebruikt. De transformatie en de aanvullende nieuwbouw zorgen voor een prominent schoolgebouw op een unieke locatie midden in Amsterdam.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...