vrijdag 6 november 2020

Vorige week zijn de heiwerkzaamheden voor Lely Campus fase 2 afgerond. In totaal werden 1875 heipalen geslagen als basis voor de verdere ontwikkeling van het duurzame kantoor- en productiecomplex van robotleverancier voor de melkveehouderij Lely. IMd maakte voor zowel het eerder gebouwde hoofdcomplex als de huidige uitbreiding het constructief ontwerp.  

Lely Campus fase 2 bestaat uit een grote bedrijfshal waarbij op het dak plaats is voor ruim 20.000m2 parkeerruimte. Naast en voor deze bedrijfshal worden 3 nieuwe kantoorvleugels geplaatst. Deze kantoorvleugels staan in verbinding met het eerder gebouwde hoofdcomplex uit 2014.

Op initiatief van IMd is besloten om de nieuwe hal als een "perrongebouw" te ontwerpen, waardoor er geen laad- en loskuilen gemaakt hoeven te worden, welke voorzien zouden moeten worden van een onderheide betonvloer. De bedrijfshal is opgebouwd uit betonnen raamwerken met grote overspanningen. Hierdoor is er binnen de ruimte veel flexibiliteit voor de werkzaamheden en opslagmogelijkheden van Lely.

Ook de kantoorvleugels zijn met een grote mate van flexibiliteit ontworpen met grote open kantoorverdiepingen. Door gebruik te maken van grote vakwerkspanten is het voor expeditieverkeer mogelijk om onder het gebouw door te rijden.

Lely Campus fase 1 is bekroond met het BREEAM-NL certificaat Outstanding en ook voor de Lely Canpus fase 2  fase wordt deze duurzaamheidsscore nagestreefd.

november 2019

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.


Oranjehotel wordt Rijksmonument

Het Oranjehotel krijgt de status van Rijksmonument. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven laat weten dat 75 jaar na de bevrijding deze plek als erfgoed wordt aangewezen. Dit betekent dat het Oranjehotel beter kan worden beschermd omdat er middelen zijn voor beheer en onderhoud. Om het monument geschikt te maken als bezoekerscentrum heeft IMd adviezen gegeven om de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden bij de voorafgaande grootschalige renovatie.


IMd wint selectie VDMA terrein Eindhoven samen met Being Development en OMA

Gemeente Eindhoven heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat IMd Raadgevende Ingenieurs samen met Being Development en architectenbureau OMA de tender voor het Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) in Eindhoven heeft gewonnen. Onder het motto ‘Join The Stage’ zal het gebied transformeren tot een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte – een podium voor iedereen. De herontwikkeling van maar liefst 75.000 m2 in hartje binnenstad zal de nodige constructieve uitdagingen bieden aan IMd.