woensdag 3 december 2014 Lees verder

Zeer duurzame constructie voor NatuurPodium

Duurzaam en demontabel, dat is het centrale thema in dit door Personal Architecture ontworpen gebouw. De combinatie van een StayOkay-hostel, het ‘klimbos’ en het NatuurPodium, een natuur- milieu- en educatiecentrum, wordt twee lagen hoog en komt op de bestaande kelder van de huidige StayOkay, die wordt gesloopt.

Lees verder

woensdag 26 november 2014 Lees verder

Transformatie marineloods tot schouwburg in nieuwe fase

Twee staalconstructies zorgen ervoor dat een oude marineloods in Den Helder kan worden omgetoverd tot de spiksplinternieuwe schouwburg De Kampanje, een ontwerp van architectenbureau Van Dongen-Koschuch. De montage van het skelet is momenteel in volle gang.

Lees verder

vrijdag 21 november 2014 Lees verder

Opinie Rob Stark: “Maak bij aanbesteding onderscheid naar omvang en complexiteit”

Opdrachtgevers tuigen ook voor kleine, eenvoudige projecten vaak grote, complexe selectieprocedures op. De kosten die aanbieders daarvoor moeten maken, staan in geen verhouding tot het honorarium, áls ze al betaald krijgen. Maar ook voor opdrachtgevers is die aanpak niet goed, schrijft Rob Stark vandaag in dagblad Cobouw. Hij pleit voor onderscheid naar omvang en complexiteit van het project.

Lees verder

maandag 13 oktober 2014 Lees verder

Balansfundering van tweedehands materialen voor Concept House

Rotterdamse studenten hebben in de stadshavens een zogenoemd Concept House ontworpen én – zelf – gebouwd. Donderdag 9 oktober was de feestelijke opening van deze duurzame, innovatieve en demontabele combinatie van woning, kas en kantoor. IMd hielp de studenten met de ontwikkeling van de constructie. Vooral voor de fundering is een opvallende keuze gemaakt.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...