woensdag 1 oktober 2014 Lees verder

“Veiligheid oude galerijen eenvoudiger en goedkoper te garanderen”

In 2011 kwam in Leeuwarden met donderend geraas de galerij van een flat uit 1965 naar beneden. De schok was groot, zéker toen bleek dat het probleem niet uniek was. Gebouweigenaren zijn sindsdien naarstig op zoek naar manieren om de constructieve veiligheid van hun naoorlogse flats te garanderen. Dat kan vaak veel eenvoudiger en goedkoper, zo blijkt uit onderzoek door IMd.

Lees verder

woensdag 24 september 2014 Lees verder

School met volledig houten constructie

Gelamineerde liggers en kolommen, houtskeletbouwwanden en houten kanaalplaatvloeren – de constructie van een nieuwe tweelaagse school in Lisse is volledig van hout. Een esthetische, duurzame en kosteneffectieve oplossing met als bijkomend voordeel dat via de vloerenkanalen eenvoudig frisse lucht de lokalen in stroomt. Adviesbureau Themelion ontwikkelt de school, Broekbakema maakte het ontwerp.

Lees verder

woensdag 27 augustus 2014 Lees verder

Vernieuwbouw Edith Stein College in volle gang

In het centrum van Den Haag wordt druk gewerkt aan de gedeeltelijke sloop, renovatie en nieuwbouw van het Edith Stein College. IMd ontwierp voor de Design & Build-opdracht onder leiding van bouwbedrijf Heijmans een constructie die een dure bouwput overbodig maakt, maar er tegelijkertijd óók voor zorgt dat het programma binnen de maximale bouwhoogte past.

Lees verder

donderdag 21 augustus 2014 Lees verder

Ontwerpteam met IMd verzorgt uitbreiding rijks inspectieterminal

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in opdracht van de Belastingdienst/Douane het multidisciplinaire ontwerpteam met daarin architectenbureau cepezed, Hosper landschapsarchitectuur en stedebouw, IMd Raadgevende Ingenieurs, DGMR Adviseurs en Valstar Simonis Adviseurs installatietechniek geselecteerd om de uitbreiding van de Rijks Inspectieterminal (RIT) van de Douane aan de Bosporusstraat 5 op Maasvlakte II te verzorgen.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...