donderdag 10 juli 2014 Lees verder

Transformatie: ‘huzarenstukje’ in binnenstad Amsterdam

Cobouw noemt het "binnenstedelijk bouwen in optima forma" en “een huzarenstukje”: binnen de bestaande gevels en met gebruik van de bestaande funderingen een kantoorpand van vijf verdiepingen ombouwen naar een winkelpand met drie lagen. En dat aan de drukke Nieuwendijk in het hart van Amsterdam.

Lees verder

dinsdag 17 juni 2014 Lees verder

Column Rob Stark: See you in court

Ook in de bouw rukt de verjuridisering op. Ons poldermodel lijkt steeds vaker te worden ingeruild voor de aanpak van onze Amerikaanse en Britse branchegenoten. Niet doen, zegt Rob Stark in zijn column deze maand in het tijdschrift Stedebouw & Architectuur.

Lees verder

donderdag 5 juni 2014 Lees verder

Energiehuis winnaar NRP Gulden Feniks

Cultuurcentrum Energiehuis in Dordrecht, ontworpen door architectenbureau TenBrasWestinga, is onderscheiden met de NRP Gulden Feniks 2014. De prijs voor de meest geslaagde gebouwtransformatie werd op 4 juni uitgereikt tijdens de PROVADA. IMd ontwierp de constructie van de gedaanteverwisseling van energiecentrale tot culturele hotspot.

Lees verder

vrijdag 16 mei 2014 Lees verder

Eerste paal nieuwe bioscoop Pathé Arnhem

Op 16 mei is naast het nieuwe Centraal Station Arnhem de eerste paal geslagen van een groot leisure-complex met Pathé-filmcomplex, horeca en winkels. IMd is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp. De starthandeling werd gedaan door Pathé-directeur Lauge Nielsen, de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink en directeur Bernard van der Schans van vastgoedontwikkelaar Epicurus.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...