donderdag 15 mei 2014 Lees verder

“Stop met slaafs volgen van brandveiligheidsregels”

Hoe gek het misschien ook klinkt: regels op het gebied van brandveiligheid maken gebouwen niet altijd veiliger. En soms worden ze wél veiliger, maar ook veel duurder – duurder althans dan met alternatieve oplossingen die net zo veilig zijn. Stop met het slaafs volgen van ‘de regels’, zegt Rob Stark vandaag in dagblad Cobouw. Hij pleit voor meer ingenieursdenken in plaats van het huidige regeltjesdenken.

Lees verder

donderdag 8 mei 2014 Lees verder

‘Tweedehands’ constructie milieuvriendelijker en goedkoper dan nieuwe

Hergebruik van de betonconstructie van te slopen kantoorgebouwen in nieuwe woningen loont zeer de moeite. Zo is de milieulast van ‘tweedehands’ 75% lager dan die van nieuwe onderdelen. Ook is hergebruik 5 tot 10% goedkoper. Dat blijkt uit afstudeeronderzoek aan de TU Delft van ir. Alexandros Glias. Hij analyseerde de haalbaarheid van het donorskelet, het concept dat IMd Raadgevende Ingenieurs vorig jaar introduceerde.

Lees verder

donderdag 24 april 2014 Lees verder

Energiehuis genomineerd voor ‘Beste Gebouw van het Jaar

Cultuurcentrum Energiehuis in Dordrecht, een ontwerp van architectenbureau TenBrasWestinga, is een van de zeven genomineerden voor de prestigieuze titel ‘Beste Gebouw van het Jaar’. De jury koos de zeven uit maar liefst 250 inzendingen. IMd ontwierp de constructie van de transformatie van de voormalige energiecentrale tot culturele hotspot. Stemmen kan nog tot 4 mei aanstaande. De winnaar wordt 20 mei bekend gemaakt.

Lees verder

donderdag 24 april 2014 Lees verder

Marineloods Den Helder wordt nieuwe schouwburg

In Den Helder wordt een aantal oude loodsen van Willemsoord – het voormalige marineterrein, tevens Rijksmonument – omgetoverd tot het nieuwe onderkomen van schouwburg De Kampanje. IMd is op basis van de kennis van en ervaring met hergebruik en transformatie gevraagd om de constructie te ontwerpen. Inmiddels is het project aanbesteed, binnenkort start de uitvoering.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...