dinsdag 15 december 2015 Lees verder

Pim Peters geeft lezing tijdens ‘Duurzaam Gebouwd Op Locatie’

Op dinsdag 16 februari 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie, met als thema: Circulaire Economie – de Constructie. Het kantoor van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam is de locatie van het seminar.

Lees verder

woensdag 2 december 2015 Lees verder

IMd ontwerpt geïntegreerde constructie voor MicroCity Utrecht

Afgelopen week is de ontwikkelovereenkomst voor Het Platform getekend; een slimme, duurzame MicroCity boven op de nieuwe terminal van de Uithoflijn in Utrecht. Opdrachtgever is ABC Planontwikkeling. Architect is VenhoevenCS architecture+urbanis. Het gebouw (18.500 m2 bvo) wordt ontworpen op basis van de hoogste BREEAM-duurzaamheidprincipes.

Lees verder

vrijdag 27 november 2015 Lees verder

IMd werkt aan Rotterdamse wereldprimeur

Eerder deze maand zette de Rotterdamse gemeenteraad het licht op groen voor een wereldprimeur: het eerste geheel openbaar toegankelijke kunstdepot. Oftewel het Collectiegebouw van Museum Boijmans Van Beuningen. IMd is onderdeel van het team dat dit nieuwste Rotterdamse icoon ontwerpt en engineert.

Lees verder

vrijdag 6 november 2015 Lees verder

Pim Peters geeft BNA-workshop ‘duurzaam construeren’

Op 4 december organiseert de BNA-academie de workshop Duurzaam constructief ontwerpen. Een van de twee docenten is Pim Peters (IMd): “Het ontwerpen met zo min mogelijk belasting voor het milieu staat nog in de kinderschoenen. Ik wil architecten helpen bij het bewust toepassen van materiaal.”

Lees verder
1 2 3 4 5  ... 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.