woensdag 28 oktober 2015 Lees verder

Twee IMd-projecten genomineerd voor Betonprijs 2015

IMd is dit jaar met twee projecten in de race voor de Betonprijs. In de categorie Woningbouw dingt het Haagse project Amadeus mee naar de hoogste eer. Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen is in de race voor beste Constructief ontwerp. Beide projecten zijn een toonbeeld van de toegevoegde waarde van een slim constructief ontwerp.

Lees verder

vrijdag 23 oktober 2015 Lees verder

Blog Pim Peters: bouw écht toekomstbestendig

Laten we leren van de fouten die de bouw heeft gemaakt. Dat is de strekking van de nieuwe blog van Pim Peters voor Duurzaam Gebouwd. Laten we nu wél toekomstbestendig bouwen. Bepalend voor het verandervermogen van gebouwen is vooral de constructie. Flexibiliteit aanbrengen kost uiteraard iets meer, maar die kosten vallen in het niet bij de waardevermeerdering van een pand.

Lees verder

dinsdag 13 oktober 2015 Lees verder

IMd genomineerd voor Femme Tech Bedrijven Award

IMd is genomineerd voor de Femme Tech Bedrijven Award 2015 in de categorie tot 50 medewerkers. Doel van de prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren. De jury maakt volgende maand de winnaars bekend.

Lees verder

dinsdag 22 september 2015 Lees verder

BNA Academie bij IMd: Duurzaam (constructief) ontwerpen - Interactieve workshop

Duurzaamheid en duurzaam ontwerpen gaat over meer dan energie(besparing). Vooral de draagconstructie en de gevel kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verlagen van de milieulast van een gebouw. Naast het beperken van energieverbruik is veel milieuwinst te behalen door materiaalgebruik, materiaalkeuze (zonder schadelijke emissies en met een lage energiebehoefte) en hergebruik of demontabel bouwen.

Lees verder
1 2 3 4 5  ... 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.