vrijdag 4 september 2015 Lees verder

Injecties voorkomen opdrijven kelder centrum Amsterdam

Aan het Amsterdamse Rokin is na de sloop van de voormalige Fortisbank de nieuwbouw in volle gang. De zes meter diepe kelder blijft behouden, erbovenop komen de twee warenhuizen Haussmann en Marks & Spencer. Een niet-alledaagse oplossing zorgt ervoor dat de kelder tijdens de sloop en de nieuwbouw door de waterdruk niet omhoog komt.

Lees verder

donderdag 3 september 2015 Lees verder

Nieuwe aanpak bouw stadions: maak éérst het dak

Het Nederlandse ingenieursbureau IMd heeft in samenwerking met architectenbureau Cepezed een nieuwe aanpak voor de bouw van voetbalstadions ontwikkeld. Maak éérst het dak en zet daaronder vervolgens een stadion (zie deze video). Dat is zo’n 25 procent goedkoper dan de traditionele aanpak. Ook bestaande stadions, sport- en festivalterreinen kunnen er mee worden overdekt. Bijkomend voordeel: na verloop van tijd kan het terrein onder het dak eenvoudig een andere functie krijgen.

Lees verder

maandag 22 juni 2015 Lees verder

Nieuwbouw IJburg College in nieuwe fase

Met het onthullen van het bouwbord door enkele leerlingen op 24 juni, gaat de bouw van het IJburg College 2 een nieuwe fase in. Het drielaagse gebouw, ontworpen door Atelier PRO, biedt straks plaats aan 900 leerlingen VMBO-TL, HAVO en VWO. IMd ontwikkelde een constructie die prima binnen het krappe taakstellende budget past.

Lees verder

maandag 8 juni 2015 Lees verder

IMd-projecten open tijdens Dag van de Bouw

Zaterdag 13 juni 2015 is het weer zover: de Dag van de Bouw. Bouwbedrijven zetten voor het tiende jaar de deuren van bouwplaatsen in heel Nederland open voor het publiek. Klein, groot, nieuwbouw of transformatie, er is voor ieder wat wils. Ook dit jaar zijn weer veel IMd-projecten te bezoeken. Grijp die kans en neem een kijkje in…

Lees verder
1 2 3 4 5  ... 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.