maandag 1 juni 2015 Lees verder

Spannende strijd: wie mag Theater aan de Parade bouwen?

Ector Hoogstad Architecten of UNStudio gaat het nieuwe Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch bouwen. IMd adviseerde de constructie van het Ector Hoogstad-ontwerp: een tijdloos, uitnodigend en vooral feestelijk theater met een hoofdletter T. Inwoners van de stad hebben de beslissende stem.

Lees verder

donderdag 21 mei 2015 Lees verder

Nieuwe entree Keukenhof

De 1 miljoen bezoekers die jaarlijks Keukenhof bezoeken, zullen dat vanaf 2017 doen via een nieuw entree-complex. In het ontwerp van Mecanoo Architecten speelt de constructie – en dan vooral die van het dak – een beeldbepalende rol. IMd ontwierp een houtconstructie met een overspanning tot 25 meter.

Lees verder

maandag 11 mei 2015 Lees verder

Jaren 60-icoon Neudeflat wordt woongebouw

De Rotterdamse projectontwikkelaar De Nieuwe Norm transformeert de beroemde Utrechtse Neudeflat van kantoor- tot woongebouw. IMd adviseert de constructie. Motto daarbij: wijzig de constructie zo min mogelijk en áls aanpassing nodig is, doe het dan slim en simpel. Zo wordt hergebruik namelijk financieel haalbaar.

Lees verder

donderdag 7 mei 2015 Lees verder

Sloop voor Tijdelijke Rechtbank van start

Onlangs is begonnen met de sloop van delen van de Amsterdamse rechtbank om plaats te maken voor een Tijdelijke Rechtbank. Deze zal vijf jaar dienst doen en is geheel herbruikbaar. Oftewel eenvoudig te demonteren en elders voor een andere functie opnieuw te gebruiken. Binnen consortium dpcp verzorgt IMd het constructief ontwerp.

Lees verder
1 2 3 4 5  ... 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.