vrijdag 24 april 2015 Lees verder

Girlsday 2015

Een impressie van Girlsday 2015 bij IMd

Lees verder

woensdag 22 april 2015 Lees verder

Constructie Cadenza houdt V&D in bedrijf

Constructief ontwerpen is veel méér dan alleen een constructie ontwerpen. Zo ontwikkelde IMd voor het binnenstedelijke project Cadenza een constructie die ervoor zorgt dat de bestaande V&D-vestiging tijdens de bouw ongehinderd kan functioneren. Mede daardoor werd het project financieel haalbaar.

Lees verder

woensdag 1 april 2015 Lees verder

Metamorfose stadskantoor Tilburg

In Tilburg wordt een bestaand gemeentegebouw gerenoveerd en herontwikkeld tot het nieuwe stadskantoor met in de onderbouw commerciële functies. IMd maakte het constructief ontwerp, wat als onderdeel van een Design, Build en Maintenance-contract op de markt komt. DEDRIE Architecten maakte het architectonisch ontwerp.

Lees verder

woensdag 18 maart 2015 Lees verder

Eervolle vermelding en veel media-aandacht voor IMd-innovatie

Op 18 maart is IMd door de jury van De Vernufteling, dé innovatieprijs van de Nederlandse ingenieurswereld, onderscheiden met een eervolle vermelding. De oplossing om de galerijen van naoorlogse flats te verstevigen, munt volgens de jury uit in eenvoud.

Lees verder
1 2 3 4 5  ... 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.