woensdag 11 maart 2015 Lees verder

IMd coördinerend constructeur multinational Vanderlande

Ervoor zorgen dat er in de uitvoering constructief niets tussen wal en schip belandt - het is een essentieel onderdeel van het constructeursvak en een specialiteit van IMd. Bouwbedrijf Van Wijnen vroeg IMd dan ook als coördinerend constructeur voor het nieuwe kantoor van multinational Vanderlande.

Lees verder

maandag 23 februari 2015 Lees verder

Nieuwe opdracht: Rotterdamse school wordt woongebouw

Een monumentale school in Rotterdam wordt een woongebouw met 45 appartementen. De keuze voor IMd om die transformatie constructief mogelijk te maken, onderstreept de uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. De uitvoering start naar verwachting in 2016.

Lees verder

donderdag 19 februari 2015 Lees verder

Transformatie industrieel erfgoed tot woningen van start

IMd is constructeur van een bijzondere transformatie: in de Utrechtse gemeente Oudewater wordt de voormalige Touwfabriek Van der Lee omgetoverd tot een modern wooncomplex. Gisteren gaven gedeputeerde Mariëtte Pennarts en burgemeester Pieter Verhoeve het startschot. Zoals altijd bij transformatie speelt ook hier de constructie een grote rol.

Lees verder

maandag 16 februari 2015 Lees verder

IMd in race voor innovatieprijs De Vernufteling

IMd is finalist van De Vernufteling, dé innovatieprijs van de Nederlandse ingenieurswereld. Een door IMd ontwikkelde oplossing bespaart zo’n 30 miljoen euro bij de noodzakelijke versteviging van naoorlogse galerijflats (VIDEO). Vanaf 18 februari kan het publiek op de negen finalisten stemmen via www.dagvandeingenieur.nl. Een maand later wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees verder
... 6 7 8 

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.