woensdag 25 mei 2016 Lees verder

Transformatie Shell-hoofdkantoor van start

In Den Haag is de transformatie begonnen van het voormalige hoofdkantoor van Shell tot luxe appartementencomplex. Zoals altijd bij functiewisseling, speelt de bestaande constructie een hoofdrol. Pas die zo min mogelijk aan, zegt IMd. Dat spaart tijd en vooral veel geld. Zo ook in dit geval.

Lees verder

donderdag 28 april 2016 Lees verder

Minister benoemt Rob Stark tot lid adviescommissie

IMd-directeur ing. Rob Stark is door minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst op persoonlijke titel benoemd tot lid van de nieuwe landelijke Adviescommissie toepassing en gelijkwaardigheid bouwvoorschriften, kortweg de Adviescommissie bouwvoorschriften. Stark is gevraagd om zijn expertise en autoriteit op het gebied van constructieve veiligheid.

Lees verder

woensdag 30 maart 2016 Lees verder

IMd ontwikkelt oplossing demontabel bouwen (met VIDEO)

IMd heeft een oplossing ontwikkeld voor het droog koppelen van standaard, prefab vloerelementen. Demontabel, circulair bouwen komt dankzij ‘de knoop’ weer een stap dichterbij. Op dit moment wordt de innovatie toegepast bij de bouw van een tijdelijke rechtbank in Amsterdam.

Lees verder

donderdag 25 februari 2016 Lees verder

Hoogbouw-fundering bespaart aanzienlijk bedrag

Geen funderingspoeren of -plaat, maar 51 meter lange prefab betonnen funderingspalen direct onder de kelderwanden. IMd ontwierp deze allesbehalve standaard oplossing voor Amstel Tower, het nieuwste Amsterdamse hoogbouwproject. Afgelopen week is de eerste paal geslagen.

Lees verder
1 2 3 4 5