maandag 4 juni 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.

Het nieuwe complex Cadenza omvat woningen, winkels, parkeren en een expeditiehof. Door de inbreng van IMd is gekozen om boven het expeditieknooppunt van het bestaande winkelcentrum te werken met verdiepingshoge stalen vakwerken en kanaalplaatvloeren. Hiermee zijn grote kolomvrije overspanningen eenvoudig en snel gerealiseerd, met minimale impact op het functioneren van de bevoorrading. Voor de horeca en supermarkt boven de parkeergarage is voor een vlakke plaatvloer met gewichtsbesparing gekozen. Hierdoor kon de benodigde constructiehoogte aanzienlijk worden beperkt en daarmee de totale gebouwhoogte gereduceerd. De jury noemt Cadenza ‘een aanwinst voor de binnenstad van Zoetermeer’.

De prijs werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt tijdens de Dag van de Architectuur, op 2 juni 2018. De prijs is genoemd naar oud-wethouder wonen Gemma Smid-Marsman, vanwege haar inzet voor de architectuur in Zoetermeer. De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Vijf gebouwen waren genomineerd.

Cadenza is gerealiseerd in opdracht van Synchroon (i.s.m. Era Contour). IMd werkte als hoofdconstructeur samen met architectenbureau OZ en DunnetCraven.

Foto’s oplevering: Alex Berendsen

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².