maandag 8 april 2019

De bouw van de nieuwe pier op de luchthaven Schiphol vordert gestaag en de imposante contouren van het gebouw worden duidelijk zichtbaar.

De pier, die bijna 400 meter lang is en grotendeels een hoogte van vier lagen heeft, wordt uitgevoerd in 6 verschillende fasen.  Voor 4 fasen zijn de kanaalplaten op de begane grondvloer aangebracht en is de staalconstructie gereed tot en met de 2e verdieping. De eerste kolommen voor de 3e en 4e verdieping zijn reeds zichtbaar. De verdiepingsvloeren, bestaande uit staalplaatbetonvloeren, zijn voor een deel ook al gestort.

Als alle 6 fases van de pier gerealiseerd zijn volgt aansluitend de bouw van de 5 gatehouses. Deze worden, met een brugconstructie over de rondweg langs de pier, aangesloten op de hoofddraagconstructie van de pier. De start van de tijdelijke corridor, met een lengte van ongeveer 250m tussen de nieuwe pier en de bestaande B-pier, zal worden gerealiseerd in de laatste fase van de bouw. De staalconstructie wordt geproduceerd door BYSteel in Braga, Portugal.

Foto’s: Lucas van der Wee

Render: architectenbureau cepezed

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².