maandag 8 april 2019

De bouw van de nieuwe pier op de luchthaven Schiphol vordert gestaag en de imposante contouren van het gebouw worden duidelijk zichtbaar.

De pier, die bijna 400 meter lang is en grotendeels een hoogte van vier lagen heeft, wordt uitgevoerd in 6 verschillende fasen.  Voor 4 fasen zijn de kanaalplaten op de begane grondvloer aangebracht en is de staalconstructie gereed tot en met de 2e verdieping. De eerste kolommen voor de 3e en 4e verdieping zijn reeds zichtbaar. De verdiepingsvloeren, bestaande uit staalplaatbetonvloeren, zijn voor een deel ook al gestort.

Als alle 6 fases van de pier gerealiseerd zijn volgt aansluitend de bouw van de 5 gatehouses. Deze worden, met een brugconstructie over de rondweg langs de pier, aangesloten op de hoofddraagconstructie van de pier. De start van de tijdelijke corridor, met een lengte van ongeveer 250m tussen de nieuwe pier en de bestaande B-pier, zal worden gerealiseerd in de laatste fase van de bouw. De staalconstructie wordt geproduceerd door BYSteel in Braga, Portugal.

Foto’s: Lucas van der Wee

Render: architectenbureau cepezed

september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.