maandag 2 september 2019

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.

IMd heeft het constructieve ontwerp gemaakt voor dit multifunctionele gebouw welke de kleedkamers, een fitnessruimte, kantine en kantoorruimten huisvest. Aan de veldzijde is een tribune gerealiseerd, waaronder de technische installaties zijn geplaatst. Het gebouw heeft één verdieping en een luifel boven de tribune en het terras met een uitkraging tot 12,0m.

Het gebouw heeft een grote variatie in afmetingen van gebruiksruimten. Door grote overspanningen te realiseren is het goed mogelijk deze variatie in te passen. In dwarsrichting van het gebouw overspant een kanaalplaat met druklaag in twee beuken. Deze is ondersteund door het metselwerk van de gevels en de gangwand op de begane grond waar de kleedkamers zijn gesitueerd. Op de verdieping is een kolommenstructuur toegepast zodat het makkelijker is aanpassingen in de indeling te realiseren.

De tribune bestaat uit prefab betonnen tribune elementen welke zijn ondersteund door stalen spanten. Het dak heeft een grote uitkraging aan de veldzijde, zodat de tribune wordt overdekt. Deze uitkraging is gerealiseerd door vakwerkliggers met een minimale hoogte en is afgestemd op het leidingen- en kanalenwerk. De kolommen onder de uitkraging staan in wisselende richting schuin en steunen af op de staalconstructie van de tribune.

Het architectonisch ontwerp is van MoederscheimMoonen.

Foto's: Feyenoord Media - Raymond van Meenen / Feyenoord Academy

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².