dinsdag 13 oktober 2015

IMd is genomineerd voor de Femme Tech Bedrijven Award 2015 in de categorie tot 50 medewerkers. Doel van de prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren. De jury maakt volgende maand de winnaars bekend.

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. “De Awards zijn in eerste instantie natuurlijk een prachtige beloning voor goed gedrag”, aldus juryvoorzitter Annemarie Jorritsma. “Maar als genomineerde en winnaar laat je ook aan andere bedrijven zien dat het mogelijk en waardevol is om meer vrouwen voor de techniek te werven en te behouden.”

Volgens Rob Stark, een van de drie directeur/eigenaren van IMd, gaat het vooral om een goede balans in de projectteams tussen mannen en vrouwen: “Sinds de huidige directie het bedrijf leidt, werken we heel bewust aan het creëren van een sfeer waarin mannen én vrouwen zich thuis voelen. Dat dit ook echt werkt, blijkt wel uit het feit dat we steeds minder actief hoeven te werven – vrouwelijke ingenieurs weten ons steeds vaker zelf al te vinden.”

In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. In de categorie tot 50 medewerkers zijn dat General Ledger (Elst), GFM Master in Parts (Bergeijk) en IMd. De Femme Tech Bedrijven Awards worden uitgereikt tijdens het Femme Tech Award-diner op 19 november aanstaande.

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.