donderdag 16 januari 2020

IMd  is als hoofdconstructeur zowel betrokken bij de restauratie van het bestaande casco van de Feniksloods II ten behoeve van het nieuwe Landverhuizersmuseum, als voor de uitdagende constructie van een spiraalvormige loopbrug en uitkijkplatform bovenop de bestaande loods.

Op 8 januari j.l. zijn de plannen voor een nieuw landverhuizersmuseum toegelicht aan de omwonenden: de bewoners van Katendrecht en de Wilhelminapier. De Feniksloods II uit 1923 zal in opdracht van Stichting Droom en Daad grondig worden gerestaureerd. Vervolgens zal de historische loods onderdak gaan bieden aan een nieuw Landverhuizersmuseum en een combinatie van creatieve, culturele en culinaire functies, in lijn met de huidige tijdelijke invulling. In de lobby van het museum komt een doorbraak in het oorspronkelijke gebouw met daarin een spectaculaire loopbrug, die in een tornado-vorm naar een uitkijk platform leidt. Vanaf dit platform kan men genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.


Illustraties door MAD architects

november 2019

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.


Oranjehotel wordt Rijksmonument

Het Oranjehotel krijgt de status van Rijksmonument. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven laat weten dat 75 jaar na de bevrijding deze plek als erfgoed wordt aangewezen. Dit betekent dat het Oranjehotel beter kan worden beschermd omdat er middelen zijn voor beheer en onderhoud. Om het monument geschikt te maken als bezoekerscentrum heeft IMd adviezen gegeven om de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden bij de voorafgaande grootschalige renovatie.


IMd wint selectie VDMA terrein Eindhoven samen met Being Development en OMA

Gemeente Eindhoven heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat IMd Raadgevende Ingenieurs samen met Being Development en architectenbureau OMA de tender voor het Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) in Eindhoven heeft gewonnen. Onder het motto ‘Join The Stage’ zal het gebied transformeren tot een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte – een podium voor iedereen. De herontwikkeling van maar liefst 75.000 m2 in hartje binnenstad zal de nodige constructieve uitdagingen bieden aan IMd.